Shelby


Joquer

És una pel·lícula de drama psicològic de 2019 dirigida per Todd Phillips. La pel·lícula se centra en el personatge fictici del Joquer, un personatge de còmic clàssic de BC Comics, i presenta una versió original i independent de la història del personatge.

La pel·lícula segueix Arthur Fleck, un pallasso del carrer que somia ser comediant d’stand-up i viu en una ciutat dels anys 80 en decadència. A causa de la seva malaltia mental i la seva vida difícil, Arthur comença a baixar cap a la bogeria i es converteix en el Joquer, un criminal violent que busca venjar-se de la societat que l’ha marginat.

Joquer ha estat aclamada per la crítica per la seva actuació intensa de Joaquin Phoenix com el Joquer, així com per la seva direcció fosca i el seu sòlid guió. La pel·lícula també ha generat controvèrsia pel seu retrat del personatge del Joquer i per la seva exploració de la violència i la bogeria. Tot i això, “Joquer” ha estat un èxit de taquilla i ha guanyat diversos premis, incloent el Lleó d’Or a la 76a Mostra de Venècia.

Joker: El Joker és un personatge de còmic i antagonista del superheroi Batman. És conegut per ser un dels supervilans més perillosos i despietats del món dels còmics. El Joker és famós per la seva impròpia rialla, la seva personalitat erràtica i el seu amor per la violència. Les seves motivacions i origen han estat objecte de debat, però en general se’l representa com un individu inestable i caòtic que busca la destrucció i el caos.

Murray Franklin: Murray Franklin és un personatge de la pel·lícula “Joker”. És un popular presentador de televisió i ídol del protagonista, Arthur Fleck, que somia en ser convidat al seu programa. Murray representa la cultura popular i la forma en què la societat tracta als marginats i als marginats. El seu paper a la pel·lícula és important perquè connecta el Joker amb la ciutat de Gotham i mostra com els mitjans de comunicació poden influir en la percepció de la gent sobre el que passa a la ciutat.

Penny Fleck: Penny Fleck és un personatge de la pel·lícula “Joker”. És la mare del protagonista, Arthur Fleck, i pateix problemes de salut mental. Penny és una dona solitària i fràgil, que viu en un món de fantasia i creu que Thomas Wayne, un ric empresari i candidat a l’alcaldia, pot ajudar-la a ella i al seu fill. La relació entre Penny i Arthur és complexa, i la seva història és important per comprendre les motivacions i la psicologia del Joker.