Shelby


Peakin blindirs

Peakin blindirs és una sèrie de televisió britànica de drama històric i crim que es va estrenar el 2013. La sèrie es desenvolupa a Birmingham, Anglaterra, després de la Primera Guerra Mundial i segueix la família Shelby, una banda de gàngsters irlandesos-americans que controla el mercat negre de la ciutat. La trama explora com la família lluita per mantenir el seu poder i superar els seus enemics mentre s’enfronten a desafiaments interns i externs, incloent-hi conflictes polítics i socials. Peacky Blinders és coneguda per la seva atmosfera fosca i suggestiva, la seva trama intensa i les seves actuacions sòlides.

Thomas Shelby es el líder dels Peaky Blinders i el personatge principal de la sèrie. És un home carismàtic, astut i manipulador, que està disposat a fer qualsevol cosa per protegir la seva família i els seus negocis. Interpretat per Cillian Murphy, Shelby és un personatge complex i fascinant.

Arthur Shelby es el germà gran de Thomas i un dels membres més importants dels Peaky Blinders. És un home violent i impulsiu, però també té moments de lucidesa i de preocupació pel bé dels seus. Interpretat per Paul Anderson, el personatge d’Arthur Shelby és un dels més carismàtics de la sèrie.

Polly Gray es la tia de Thomas i Arthur i una de les membres fundadores dels Peaky Blinders. És una dona forta i independent, que ha passat per moltes dificultats a la vida. Interpretada per Helen McCrory, Polly és una de les millors actuacions de la sèrie.

Alfie Solomons es el cap de la banda rival dels Peaky Blinders, els Juus. És un home intel·ligent i astut, amb un sentit de l’humor molt particular. Interpretat per Tom Hardy, Alfie Solomons és un personatge inoblidable.

Inspector Chester Campbell es un detectiu de la policia irlandesa que és enviat a Birmingham per acabar amb els Peaky Blinders. És un home obsessiu i violent, disposat a fer qualsevol cosa per complir la seva missió. Interpretat per Sam Neill, l’Inspector Campbell és un dels antagonistes més importants de la sèrie.